Pozovi
Početna
deltafrigomatic@gmail.com | profesionalna usluga
Radimo 8-20h svaki dan u nedelji SMS kontakt NON STOP

Servis klima uredjaja – Beograd

klima servis - Deltafrigomatic

 

Klima servis Beograd-Deltafrigomatic Vam nudi jednu od najvažnijih usluga za dugotrajan rad vašeg klima uredjaja koji će istovremeno duvati zdrav i prečišćen vazduh, a to je redovan servis klime.Klima servis se radi iz sledećih razloga i obuhvata sledeće radove:

 

 

*Klima servis i zdravlje

Klima uredjaji imaju  zadatak da vazduh iz prostorije uvuku u sebe uz pomoć ventilatora, da taj vazduh provuku  kroz izmenjivač – saće gde taj vazduh ohlade ili ugreju -zavisno od zadate opcije i takvog ga ponovo izduvaju u prostoriju. Tom prilikom se sav vazduh sa sve prljavštinom koja se normalno svuda nalazi skuplja u samoj klimi, tu se meša sa vlažnim i hladnim vazduhom iz klime (vlaga je pogodna za razvoj svih bakterija i mikroba) i ponovo se takav vazduh izduva po prostoriji, po Vama i vašim ukućanima izazivajući razne mirise, alergije i ostale neželjene efekte.

Klima uredjaj tu prljavštinu, mikrobe, buđ, smrad nije stvorio sam od sebe, već od prljavštine skupljene iz vašeg prostora. Prljavština u klimi se nakupi vremenom iako klimu i ne koristite puno kao što se nakupi u stanu u kome na primer ne živite. Ako se klima ne čisti to je kao da ne čistite ni svoj stan, ili kao da usisate prašinu usisivačem a nikad ga ne praznite, ili prebrišete malo i sve to gurnete pod tepih .

Klima uređaj ima dosta zavučenih i nepristupačnih mesta na koje se prljavština lepi i do kojih možete doći samo rasklapanjem klima uredjaja od strane stručnog servisa. Neiskusni i priučeni majstori mogu tom prilikom da nanesu više štete nego koristi jer ima dosta žabica, spojeva plastika koje jedva čekaju da se polome ako niste stručni.

Klima servis Beograd-Deltafrigomatic će Vam klima uredjaj detaljno rasklopiti, oprati delove hemijskim sredstvima specijalno za tu namenu (neka priručna sredstava mogu da nagrizu aluminijumsko saće na isparivaču), isprskati dezinfekcionim sredstvima, pregledati sve nedostatke, proveriti i očistiti odvod vode iz klime, sve ponovo sklopiti i proveriti rad klima uredjaja. Ovo je deo koji se odnosi na unutrašnji deo klime i odnosi se na klima servis i zdravlje. Klima će Vam tako očišćena biti kao nova i izduvavati zdrav prečišden vazduh a ne bolestan, zaražen i pun bakterija.

Redovno servisirana klima se može koristiti i kod osoba koje su sklone alergijama, kod male dece, u bolnicama, vrtićima, kancelarijama.

Klima servis bi trebalo raditi jednom godišnje, a u poslovnim i zajedničkim prostorijama gde je veća frekfencija ljudi i češće.

Idealan period za klima servis je proleće -mart, april, maj ili jesen ako koristite za dogrevanje septembar, oktobar, novembar.

APEL -nemojte čekati da klima zataji ili počne da smrdi i da curi pa da reagujete.

*Klima servis i dugotrajan rad klime

Drugi deo priče oko klima servisa je održavanje klime u cilju njenog dugotrajnog i pouzdanog rada .
Servis klime ne podrazumeva popravku klime. Popravka klime je posledica neredovnog klima servisa i znatno skuplja intervencija od samog servisa.  Ni jedan tehnički uređaj ili auto ma koliko kvalitetan bio neće pouzdano raditi, kvariće se sve više i češće, trošiće više struje, davaće slabiji efekat i na kraju totalno crći ako se redovno ne održava tj servisira.

Servis klime je najjeftinija stavka, sve ostalo zanemarivanje će vas koštati puno više i živaca i novca.
Zar nije bolje da mirno i spokojno sačekate letnju sezonu ili se toplo ugrejete u hladnim danima nego da Vas tad izda klima uredjaj i zada vam glavobolje i troška kad Vam je najpoterbniji.

Zaprljana spoljnja jedinica, freon koji je ispustio, crevo za odvod kondezata koje je zapušeno, izolacija na cevima koja je izgorela na suncu, nesigurni nosači su razlozi zbog kojeg vam klima uredjaj može procuriti unutra, crći klima uređaj totalno ili još gore pasti nekom prolazniku na glavu.

Klima servis Beograd -Deltafrigomatic će Vam u sklopu servisa osim onog dela što se tiče zdravlja i unutrašnje jedinice još i detaljno očistiti spoljnju jedinicu, dopuniti freon, zameniti po potrebi izolaciju na cevima, srediti i produžiti kondez crevo, proveriti i dotegnuti nosače spoljnje jedinice, zameniti baterije na daljincu, proveriti sve elektro spojeve i komplentan rad klima uredjaja.

*Kada treba raditi klima servis

Klima servis Beograd -Deltafrigomatic preporučuje da se servis klime obavlja jednom godišnje i to najbolje pred sezonu u periodu mart, april, maj ili septembar, oktobar, novembar, a u uslovima zajeničkih poslovnih prostorija, prodavnica, bolnica, servser sala, restorana kao i u prljavijim ulicama u gradu i češće po potrebi.

Klima servis treba raditi čak iako klimu niste puno koristili jer dosta stvari može da se izdešava u međuvremenu, a o tome smo pisali u našim člankovima na sajtu .

Redovnim servisiranjem klime imate mogućnost i produžetka garancije na klima uredjaj, a na klima uredjaje nabavljene preko klima servisa Beograd -Deltafrigomatic garancija na klimu se može produžiti čak i do 7 godina uz redovno godišnje servisiranje.

Podsećamo da se pričuvate lažnih servisa koji zovu iz telefonskog imenika sve redom i ko ima klimu i ko nema i koji vam mogu naneti više štete nego koristi.

Klima servis Beograd -Deltafrigomatic Vam nudi cenu servisa znatno sniženu od redovne ako u stanu ili zgradi (možete ako je to istovremeno da računate i komšiju) imate dve ili više klima. Još veće pogodnosti za firme sa većim brojem klima uredjaja. Više o ceni u cenovniku ili se informišite telefonom, sms-om i mailom.