Pozovi
Početna
deltafrigomatic@gmail.com | profesionalna usluga
Radimo 8-20h svaki dan u nedelji SMS kontakt NON STOP

Ugradnja dodatnih grejača na klima uredjaje

UGRADNJA DODATNIH GREJAČA NA KLIMA UREDJAJE

SET ZA PRODUŽENO GREJANJE

Glavni problem pri radu klima uredjaja na grejanju je stvaranje leda na spoljnjoj jedinici. Led predstavlja izolator koji sprečava izmenu toplote na klimi a samim tim smanjuje njenu efikasnost. Drugi problem je što taj led kad se dovoljno nagomila može da ošteti ili u najmanju ruku blokira ventilator spoljnje jedinice. Voda tj kondezat koji se stavara u klimi – (na grejanju je to na spoljnjoj jedinici) se takođe usled niske spoljnje temperature zna zalediti što blokira dalje oticanje vode i stvaranje sve većeg leda. Ulje u kompresoru se takođe usled minusa zgusne pa je otežan start i rad samog kompresora.

Sve se ovo dešava i na neinverterskim i na inverterskim klimama stim što je na inverterskim moguće regulisati rad komprsora i ventilatora spoljnje pa se neki od ovih problema delimično prevazilaze a neki poput zaledjivanja vode tj odvoda kondezata ostaju.

Klima servis Beograd -Deltafrigomatic Vam nudi uslugu ugradnje seta za produženo i efikasnije grejanje klima uredjajem na nižim temperaturama. Set obuhvata dva grejna kabla snage od po 150 -200 w koji se obmotavaju oko saća na izmenjivaču, kadice za odvod vode na spoljnjoj jedinici kao i oko kartera samog kompresora koji bi podgrevao ulje u kompresoru. Sve ovo može biti regulisano ili jeftinijom varijantom tj prekidačem koji bi ste vi palili i gasili ili termostatom koji bi grejače palio samo kada temperatura na spoljnjoj klimi bude ispod nule.

Pri ugradnji seta je potrebno ako nije preterano zahtevno skinuti i rasklopiti, spoljnju jedinicu isprovlačiti grejne kablove, postaviti dovod napajanja i prekidač ili termostat za regulaciju rada grejnih kablova. Ceo proces se obavlja na licu mesta bez nošenja klime u radionicu. Cena ove usluge sa komplet materijalom je 45 evr sa varijantom “prekidač ” ili 60 evr sa varijantom ” termostat”. Garancija na uslugu i opremu godinu dana, a pri tom se ne gubi ni redovna garancija na klimu ako je na snazi.

Ugradnjom seta za produženo grajanje na klima uredjaj omogućeno je efikasnije grejanje klimom, mogućnost rada klime i na temperaturi od -10, sprečavanje zaleđivanja odvoda kondezata.

Sve ovo bi trebalo ugraditi i na inverterske, a pogotovu na neinverterske klima uredjaje.