Pozovi
Početna
deltafrigomatic@gmail.com | profesionalna usluga
Radimo 8-20h svaki dan u nedelji SMS kontakt NON STOP

KORISNI SAVETI ZA KORIŠĆENJE KLIME

Korisni saveti za korišćenje klime
1. Montažu premeštanje ili servis treba prepustiti stručnom licu.
2. Kvarovi izazvani nepravilnom montažom ne podležu garanciji.
3. Uređaj mora biti instaliran na pristupacnom mestu. Ukoliko to nije moguce, sve dodatne troškove za upotrebu specijalne opreme za montažu i servisiranje uređaja snosi kupac.
4. Klima uređaj mora da bude uzemljen.
5. Prilikom grmljavine uređaj treba obavezno isključiti sa el. mreže.
6. Nemojte stavljati nikakve vredne predmete ili stvari ispod klima uređaja, jer mogu da se oštete, ukoliko iscuri voda iz klima uređaja (slika, televizor, računar, muzička linija i dr.).
7. Uređaj ne treba koristiti zimi, kada su spoljne temperature niske (niže od 0°C) jer se spoljna jedinica zarobi ledom, te ne može normalno da radi, a može doci i do mehaničkih oštećenja. Ovo ne važi za uređaje koji imaju automatsko otapanje spoljne jedinice. Neke klime mogu da greju i na -15°C. Najkritičnija temperatura za grejanje je od +4°C do -2°C , jer je tada relativna vlažnost vazduha velika.
8. Nemojte vlažnim rukama dirati aparat dok je uključen u el. mrežu.
9. Spoljna jedinica je zašticena od vlage dok unutrašnja nije pa zato unutrašnju jedinicu brišite sa dobro isceđenom vlažnom krpom i OBAVEZNO: isključite uređaj iz el. mreže.
10. Uređaj se isključuje tako što se prvo sa daljinskim upravljačem isključi, a zatim se iskopča iz utičnice.
11. Nemojte dozvoliti deci ili neodgovornim osobama da se igraju uređajem,ili daljinskim upravljačem, jer ga mogu pokvariti.
12. Ne izlažite vaše telo direktnoj struji hladnog vazduha jer je štetno po zdravlje (važi i za biljke i životinje).
13. Uređaj nemojte koristiti u posebne svrhe (očuvanje namirnica, biljaka, životinja).
14. Uređaj ne prskati raznim sprejevima za osvežavanje prostorije.
15. Na spoljašnju i unutrašnju jedinicu ne stavljati nikakve predmete, a takođe ne držati u blizini uređaja nekakav toplotni izvor.
16. Ukoliko uređaj nećete koristiti duže vreme isključite ga iz utičnice i izvadite baterije iz daljinskog.
17. Ako je relativna vlažnost vazduha veoma visoka (>80%), a uređaj radi u režimu hlađenja, može se desiti da kaplje voda iz unutrašnje jedinice. Tada treba smanjiti brzinu ventilatora na minimum ili uključiti režim za odstaranjivanje vlage u vazduhu.
18. Nemojte držati otvoren prozor ili vrata dok uređaj radi jer to smanjuje efekat uređaja, a takođe rasipate el. energiju.
19. Prilikom prebacivanja režima rada hlađenje-grejanje i obrnuto nemojte to uraditi direktno,već prvo isključite uređaj na 3-5minuta.
20. Proveravajte čistoću vaših filtera i čistite ih redovno jer time produžavate vek trajanja uređaja, a takođe obezbeđujete pravilan rad uređaja.
21. Filtere perite tako što ih potopite u mlaku vodu (do 30°C ) u koju sipate malo deterdženta za sudove i ostavite da odstoji 30 min. Zatim ih isperite mlazom vode, prosušite ih i vratite ih suve na mesto.
22. Ako primetite da je saće na spoljašnjoj jedinici vidno zaprljano pozovite servis.
23. Nemojte preterivati sa podešavanjem temperature, naročito leti pri hlađenju. Preporučuje se maksimalna razlika unutrašnje u odnosu na spoljnu od 10°C . Neka normalna zadata temperatura leti je 25°C.

 

Slični tekstovi:

Saveti za korišćenje klime / Uncategorized