Pozovi
Početna
deltafrigomatic@gmail.com | profesionalna usluga
Radimo 8-20h svaki dan u nedelji SMS kontakt NON STOP

Zašto je važno redovno servisirati klimu i šta servis klime podrazumeva?

 

Zašto je važno redovno servisirati klimu i šta servis klime podrazumeva?

 

Sezona intezivnijeg koršćenja klima uređaja se približila i trebalo bi da servisirate klimu. Pogledajte zašto je važno redovno servisirati klimu i šta bi sve servis klime trebalo da podrazumeva!

 

*Zdravlje:  Kada klima uređaj radi, on sa vazduhom uvlači svu prljavštinu i nečistoće iz okoline. U klima uređaju je, kada se koristi na hlađenju, vlažna sredina koja je pogodna za razvoj raznih mikroorganizama, bakterija, plesni, virusa. Sve to klima uređaj „razduva“ po prostoru i samim tim veoma loše utiče na zdravlje Vas i Vaših ukućana, a posebno je loše ako u prostoru obitavaju mala deca ili starije osobe, ili osobe sa respiratornim problemima. Klima uređaj bi, po najviše iz zdravstvenih razloga, trebalo redovno čistiti i dezinfikovati.

Klima ima u sebi dosta skrovitih mesta gde se prljavština zadržava i nije dovoljno samo je naprskati nekim dezinfekcionim sredstvima, misleći da je sa tim nešto završeno. To bi bilo isto kao da se ne okupate već samo naprskate mirisom.

Naši serviseri, Delta Frigomatic tim, klima uređaj detaljno rasklope kako bi prišli svim skrivenim mestima!

Svaki deo klime natopimo hemijskim sredstvom, kako bi razgradio nečistoće i onda dobro mehanički detaljno očistimo/operemo, pa isperemo klimu, isprskamo dezinfekcionim sredstvom i tek onda sklapamo klimu i isprobavamo njen rad.

 

Zašto je važno redovno servisirati klimu i šta servis klime podrazumeva?

 

*Tehnicka ispravnost:  Održavanjem tehničke ispravnosti klime omogućavate njen siguran i nesmetan rad tokom naredne sezone i produžavate njen radni vek.

Kada naši serviseri, Delta Frigomatic tim, dođu na servisiranje klima uređaja, postoji procedura, odnosno koraci koji se ispostuju pre početka rada:

  • Pre svega, klima uređaj pustimo u rad da vidimo da li sve u grubim crtama radi.
  • Proverimo manometrima da li ima dovoljno freona i ako ima potrebe dopunimo ga. Na taj način će klima raditi efikasnije i neće se pregrevati, što je posledica nedostatka freona. Pregrevanje veoma loše utiče na rad kompresora i može dovesti do prestanka rada istog.
  • Proverimo da li ima nekih sumnjivih – potencijalnih mesta curenja.
  • Proverimo da li su svi žičani spojevi u redu, kako eventualno ne bi ostao neki loš spoj koji se može grejati i izazvati veći kvar ili, još gore, požar .
  • Proverimo da li su svi noseći delovi klime pričvršćeni kako treba – kako pričvršćenost unutrašnje jedinice, tako i nosača spoljne jedinice, a da se ne bi zbog vibracija neki od njih otkačio i izazvao štetu ili nesreću.
  • Proverimo da li je crevo za odvod kondezata prohodno i dobro pričvršćeno, kako se ne bi desilo da klima procuri u stanu ili napolju, gde bi u oba slučaja mogla napraviti štetu.
  • Proverimo da li je izolacija na spoljnoj instalaciji čitava ili je oštećena zbog spoljnih uslova i po potrebi je zamenimo.

 

Vrlo često nailazimo na slučajeve da se u klimi, bilo spoljnoj ili unutrašnjoj jedinici, u periodima nekorišćenja usele razni insekti pa naprave dosta problema. Dešava se da su, iako ste ostavili klimu potpuno ispravnu, od zadnjeg korišćenja u međuvremenu insekti, a negde čak i miševi, napravili razna oštećenja. Može biti i ako ste, u međuvremenu recimo krečili stan, da klima bude zapušena od gleta ili drugih građevinskih materijala.

Mislićete da imate spremnu i ispravnu klimu, a pri uključenju, kada vam je najpotrebnija, desiće se razočaranje usled njene neispravnosti ili neprijatnih mirisa koje izduvava. Onda su po pravilu svi serviseri zauzeti i imaćete neupotrebljiv klima uređaj.

 

Zato na vreme, najbolje pre ili posle letnje sezone (jun-jul-avgust), pozovite nas da servisiramo Vaš klima uređaj i spremni dočekajte naredno leto!

Zašto je važno redovno servisirati klimu i šta servis klime podrazumeva?

 

Još detaljnih informacija o servisiranju klima uređaja možete pročitati na linku: http://www.klimauredjaji.co.rs/servis-klima-uredjaja-beograd/

 

 

 

 

 

Slični tekstovi:

Besplatni korisni saveti / Klima i zdravlje / Saveti / Saveti za servis i održavanje klime