Pozovi
Početna
deltafrigomatic@gmail.com | profesionalna usluga
Radimo 8-20h svaki dan u nedelji SMS kontakt NON STOP

Kako se demontira klima uredjaj

Kako se demontira klima
Demontaza klima uredjaja je potreba koja se javlja bilo da klima uredjaj planirate da premestite na neko drugo mesto ,bilo da renovirate stan pa vam smeta klima zbog ostalih gradjevinskih radova ,bilo da radite fasadu ,izolaciju na kući pa vam smeta spoljnja jedinica ili se selite pa hoćete klimu da ponesete za sobom.
Demontazu -skidanje klima uredjaja treba u svakom slučaju skinuti pravilno kako bi mogli ponovo da je iskoristite bez ostećenja i dodatnih troškova.Čak i da vam je klima uredja crko i želite da ga bacite treba ga skinuti po nekim pravilima a da vam ne nanese probleme i štetu.
Da bi se sačuvao gas (freon ) u klima uredjaju klimu treba pustiti da radi na opciji hladjenje i sačekati da krene spoljnja jedinica .Prethodno treba poskidati na spoljnjoj jedinici zaštitne poklopce na ventilima kao i bočne mesigane čepove .Kad krene spoljnja jedinica treba imbus ključem zavrnuti prvom manji ventil sačekati 20-30 sec da klima sabije gas u spoljnju jedinicu ,zavrnuti imbusom veci ventil i onda ugasiti klimu na daljinac pa onda iz strije.Tim postupkom je freon sačuvan u spoljnjoj jedinici.
Sledi skidanje cevi sa spoljnje jedinice ,skidanje kabla ,odsafljivanje spoljnje jedinice i njeno pažljivo skidanje.
Holendere sa cevi treba poseći nozem za cevi i cevi začepiti izolir trakom kako nebi ulazila prljavština u cevovod.
Unutarnju jedinicu treba otkačiti pažljivo prvo sa donje a potom izdići i sa gornje strane nosećeg lima na zidu i celu jedinicu sa cevovodom skinuti sa zida ( nikako ne seći cevi odmah uz unutrasnju jedinicu jer time klima postaje neupotrebljiva )
instalaciju sa unutarnje jedinice treba ošafiti na mestu sastava oko 30 cm od klime ili oseći ako je zavarena a cevi začepiti izolir trakom.
Sledi skidanje nosećeg lima sa zida i nosača spoljnje jedinice ,vraćanje svih delova na klimu i pazljivo pakovanje zbog oštećenja .

Savet :Kao i za sve ostalo najjeftinije,najpametnije i nejbezbednije je da za taj posao ipak angažujete profesionalce jer vas neko nepredvidjeno oštećenje ili povreda može koštati znatno više i novca i živca nego što vredi usluga demontaže.Uvek ćemo rado izaći u susret sa korekcijom cene ako je to problem.

Slični tekstovi:

montaza klima uredjaja / razne teme / Saveti / Saveti oko ugradnje klime